Το ρακόμελο παρασκευάζεται συνδυάζοντας την ρακή με μέλι και διάφορα μπαχαρικά,
και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες σαν ζεστό ρόφημα.
Υλικά
-> 100ml τσικουδιά
-> 35 γραμ.μέλι (κατά προτίμηση πευκόμελο δεν θολώνει και δίνει κεχριμπαρένιο χρώμα)
-> 2 ξυλάκια κανέλας
-> 3-4 γαρύφαλλα (καρφάκια)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι την τσικουδιά με την κανέλα και τα γαρύφαλλα και προσθέτετε το μέλι.
Αφήνετε το ρακόμελο σε σιγανή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς με ένα ξύλινο κουτάλι.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφαιρέστε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Στην υγεία σας!
Δημοσίευση σχολίου